РУСКИ И СВЕПРАВОСЛАВНИ ЦАР-ПАТРИЈАРХ ДОЛАЗИ!

Слажем се са онима који речи Господње „И проповедаће се ово јеванђеље о Царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи крај“ (Мт. 24, 14),  тумаче као препород Православља пред зацарење антихриста. Овај препород и проповед православља по читавом свету претпостављају обнову Руског Царства са доласком Руског и Свеправославног Цара, као и васкрсење Преп. Серафима Саровског. И једно и друго најављују бројна пророчанства.

Залог обнове Свете Русије – Трећег Рима и подизања Руског и Свеправославног Цара јесте и добровољна и искупитељска жртва Св. Великомученика и Искупитења Цара Николаја Другог. Искупитељски карактер жртве Св. Цара најавио је још својим пророштвом м. Авељ Тајновидац, затим га је Господ објавио у виђењу Митр. Михаилу 1917. г. Коначно, о Цару Искупитељу говорио је и ст. Николај Гурјанов.

Инок Михаил је у својим стиховима објавио богооткривену истину да ће долазећи Цар бити и Патријарх, што није противно догматима ни канонима Православне Цркве, јер, наиме, обе ове службе припадају Христу: Он је као Бог Цар, а као Човек Првосвештеник. Христос је ове службе педгагошки, због могуће злоупотребе, што потврђује пример папе, разделио, а у последња, ванредна времена Бог ће их поново спојити у једну личност, ради успешније дејствености и делотворности.

Према сведочанству Еп. Теофана Полтавског, долазећи Цар ће бити човек генијалног ума, пламене вере и челичне воље.

Ст. Рафаил (Берестов) је објавио да он зна долазећег Цара, и да је он богослов, пророк и песник. Још је рекао да је он духовно чадо Ст. Николаја Гурјанова, и да је старац, када му је долазећи говорио о откривењима Божијим о њему као долазећем Цару, потврдио истинитост откривења речима: Се, Цар градет! – Ево, Цар долази!

Много је битна проповед о долазећем Цару из два разлога: ради укрепљења до будућег очишћења Цркве од јереси и јеретика и ради одбране Цркве од антихриста. Цар-Патријарх би требало да сазове Васељенски Сабор и да Цркву ослободи од јереси екуменизма, неообновљенства и сергијанства, од саблазни либерализма и модернизма. Он ће са Преп. Серафимом Саровским целом свету проповедати покајање. Многи ће доћи са запада и примити од преподобног крштење. Тако ће се укрепљивати православна васељена пред најтежа искушења која чекају свет после Трећег светског рата, у последњих седам година човечанства, од којих ће задњих три и по бити под владавином сина погибли, сином сатаниним – антихристом.

Зато треба да се молимо Господу да нам што пре подигне Руског и Свеправославног Цара-Патријарха, да очисти Цркву од јереси и укрепи нас пред невоље последњих времена.

На другој страни, свако ко се противи и одбацује проповед о долазећем Цару-Патријарху већ је антихристовог духа, и ако дочека његово зацарење и проглашење за лажног цара и лажног бога, примиће његов печат и са њим завршити у вечним мукама! Господ да нас све избави од тога!

Зато још једном и много пута:

Цар-Патријарх долази!

Ваистину Цар-Патријарх долази!

 

Архимандрит др Никодим (Богосављевић)