Опет спас Русије


ПРЕДГОВОР

Пред нама је ретка, необична књига песама. Необичан је и тајнствен њен аутор, тајанствени су и подаци о њој. О књизи Снова спас над Россией знамо само да је њен аутор инок Михаил, и да је, као што пише у њој, издата у Русији 2014. године. Инок Михаил може бити и псеудоним иза кога се сакрио аутор, а можда је ове песме написао песник са тим именом. Иначе, током средњег века инок је био црквенословенски превод грчког монах, да би у наше време у РПЦ означавао особу која је постала монах добивши ново име, али без давања три завета, особених за монашки чин: завет безбраштва, нестицања и послушности. Дакле, као код нас расофорни монах.
У књизи су сабране песме које је инок писао дуго: од 1999, па све до 2014. године. Тематски се оне могу поделити у личне и црквено-родољубиве. У песмама личне исповести инок Михаил пева о својој борби против греха, покајању, борби за стицање непрекидне, Исусове молитве, борби против демонских сила које га нападају. Још он пева и о свом личном односу и љубави према Богу, Пресветој Богородици и Светој Русији. Посебну љубав инок показује према Св. Великомученику Цару Николају 2. и његовој мученичкој породици, и према његовој искупљујућој жртви, која је залог обнове Свете Русије. Када пева о Руском народу, држави и Цркви, инок пева о мисији Русије, њене државе и Цркве, као Трећем Риму, прибежишту и заштити православних хришћана, Руса и свих Словена, у последња времена. С овим последњим у вези, инок Михаил пева о посебној улози Рускога Цара, као глави и заштитнику Трећег Рима. По томе песме у овој збирци имају пророчки карактер: на једној страни, оне се односе на пророштва о томе да ће Бог Русији и читавом православљу у време антихриста дати Руског и Свеправославног Цара, а, на другој, оне имају и откривењски карактер, јер објављују нешто што до сада није објављивано; наиме, инок Михаил нам открива да ће долазећи Цар уједно бити и Патријарх. Нигде до сада нисмо наишли на такво пророштво. Богословски посматрано, оно је апсолутно исправно и оствариво. Наиме, реч је о две службе које припадају Господу Исусу Христу: Он је Цар као Бог и Архијереј (Патријарх) као Човек, и Он је те две Своје службе педагошки разделио на много личности (на једног Цара и на много Архијереја), да не би сва власт у Цркви и Држави била сабрана у једној личности, и тако могло доћи до њене злоупотребе (попут римског папе, који је против Божије воље обе службе и власти себи приграбио). У последња, међутим, ванредна и изузетно тешка времена, сасвим је разумљиво да се две наведене Христове службе споје у једној личности, како би она имала апсолутну власт, и тиме биле онемогућене саботаже и опструкције.
Једном речју, дакле, у овој књизи инок Михаил пева да ће Бог у последња, по њему – у наша времена, дати Светој Русији – Трећем Риму (Четвртога бити неће) и читавој Православној Цркви и свим православним хришћанима спас од власти антихриста, управо кроз личност долазећег Цара-Патријарха. Ову благу вест инок објављује са пламеном вером, огњеном љубављу и ватреном надом: пламеном вером у Бога и старање Божије о Цркви и Свом стаду, огњеном љубављу према Богу, Отачаству и Цару, ватреном надом у испуњење речи Божијих обећања.
Крајем прошле, 2017. г., о. Рафаил (Берестов) је објавио да он са својом братијом зна долазећег Цара, и да је он богослов, поета и пророк. На основу његовог сведочанства и на основу стихова инока Миахила, ми верујемо да је долазећи Цар-Патријарх Свете Русије и Православне Цркве управо инок Михаил. Ми не тражимо да поверујете нашој вери, али молимо да се, под условом да је наша вера истинита, молите Богу да се пророчанства испевана у стиховима инока Михаила што пре испуне. И још просимо од вас да се молите за здравље инока Михаила, да Свемоћни Бог скрши стреле које лукави одапиње на њега.
Додајмо да је стихове на србски изузетно богонадахнуто превео и препевао прот. Лукијан А., и тиме помогао да се ова блага вест о доласку Руског и Свеправославног Цара-Патријарха објави и нама Србима. Нека тако буде! Амин! Боже дај!

Царь-Патриарх грядет!
Воистину Царь-Патриарх грядет!

Ман. Голубац Архим. др Никодим (Богосављевић)
Сабор Руских Новомученика,
21. 01. 2018.


Опет спас Русије
Димензије: 19цм X 12цм
Корице: меке.
Maса књиге: 400 gr


Цена књиге: 200 динара + поштарина (линк за калкулатор поштарине ).
За поруџбину довољно је попунити доњу форму. У телу поруке обавезно навести адресу на коју желите испоруку. Књиге се шаљу City express службом.


Књиге се у Београду могу купити у продавници Манастирски производи, Максима Горког 27.


Ваше име и презиме (обавезно поље)

Ваша email адреса

Број телефона (обавезно поље)

Ваша адреса (обавезно поље)

Назив књиге и број комада (обавезно поље)