ОБЈАВА ВОЈЕ ТРИФУНОВИЋА О ПРЕКИДУ ОПШТЕЊА СА ЕП. ВАЉЕВСКИМ Г. МИЛУТИНОМ И ПАТР. СРБСКИМ Г. ИРИНЕЈОМ

ПРЕОСВЕЋЕНОМ ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ Г. МИЛУТИНУ

ВАЉЕВО

 

У овом тешком времену када нам је држава тотално поробљена и окупурана од стране САД-а и њених европских сателита, када издајнички режим припрема издају и одрицање од најсветијег дела наше територије Косова и Метохије, више него икад нам је потребна саборност и заједништво утемељено у истини наше вере православне, и вођство наше Свете Цркве која је увек, када је Србској држави и србству било најтеже, била темељ и ослонац у спасењу нашег народа и душа наших.

Како су некада моји прадедови тако и ја данас погледам ка трону Светог Саве и крилу наше Цркве. Гледајући у том правцу они су видели и налазили веру, љубав, наду, истину и звезду водиљу ка Господу Исусу Христу.

Данас гледајући у том правцу, шта видимо?!

– Иринеја коме је Римски папа свети отац, коме су јеретичке секте браћа и сестре.

– Богослужења са истим јеретицима.

– Великодостојнике СПЦ огрезле у екуменизам, среброљубље, папољубље, као и педерастији и сексуалном злостављању деце.

– Увођење новотарија у богослужење.

– Скрнављење и непротивљење потапању и рушењу светиња.

– Све чешће изјаве да су Бог и Алах исто.

– Подржавање или затварање очију за накарадне Законе уперене против народа: донација органа, присилна вакцинација, истополни бракови, чиповање, одузимање деце и слично.

– Деца на веронауци за 4. године не науче Символ вере и друге молитве али зато гледају “Бен Хур”-а.

– Отуђење и небрига свештенства за народ.

– Избор великодостојника по принципу “што горе – то боље”, Пахомије, Качавенда, Григорије, Порфирије, Иринеј Б. (таквог имиџа би се постидела и криминална организација).

– Одлазак великог броја владика и свештенства на поклоњење папи, као и ношење папских прстенова и напрсних крстова.

Да скратим јер би  набрајање предуго трајало, а уосталом Ви веома добро знате, али ми није јасно зашто се не оградите од таквих недела?

Морате да схватите да је ово СРБИЈА и да се МИ нећемо никада одрећи Св.Саве, Св. Николаја, Св.Јустина ….и да се никада ни под којим притисцима папске јереси и светског глобализма (сатанизма) нећемо одрећи праотачке вере!!!, без обзира што нам се дешава (по подацима Викиликса), да нам патријархе и епископе постављају Ватикан и стране амбасаде.

 

Због свега  горе надедног, а најпре због отвореног проповедања јереси екуменизма од стране Патријарха Иринеја и многих епископа наше Цркве, као и због Вашег прећутног одобравања истог: са циљем да не саучествујем у даљем духовном урушавању наше Светосавске цркве и духовном тровању и истребљењу Србског православног народа и жеље да урадим све што  до мене стоји, а остало ће Бог дати, позивајући се на 15. правило Двократног сабора, следећи у томе пример архим. др Никодима (Богосављевића), исповедајући чисту православну веру, наслеђену од Отаца, одлучио сам се на прекид општења са Вама, а преко Вас и са Патријархом Иринејом и свим митрополитима и епископима екуменистима и новотарцима СПЦ.

Како радили, тако нам Бог помогао!

 

Воја Трифуновић

01. 04. 2019. г., Ваљево