ОБЈАВА ВИЈОЛЕТЕ РАЂЕНОВИЋ ИЗ БЕОГРАДА О ПРЕКИДУ ОПШТЕЊА СА ПАТРИЈАРХОМ Г. ИРИНЕЈОМ

ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРБСКОМ Г. ИРИНЕЈУ

БЕОГРАД

 

 

У ХРИСТА ВЕРУЈЕМ, ХРИСТА ПОЗНАЈЕМ, ЗА ХРИСТА ЖИВИМ И МРЕМ

 

Прва и највећа заповест коју нам је лично Господ оставио гласи: “Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим” (Мт. 22, 37).

Друга и највећа заповест гласи: “Љуби ближњега свога као самога себе” (Мт. 22, 39).

“О овим двјема заповијестима виси сав Закон и Пророци” (Мт. 22, 40).

Да бисмо љубили ближњега својега, не можемо, уколико не испуњавамо прву и највећу заповест – да љубимо Господа Бога својега свим својим бићем (срцем које је олтар Божији, душом која је сила, икона и власништво Божије, умом који је кормилар на путу спасења).

Ближњи мој је онај који је мој брат и сестра у Христу, онај који твори вољу Оца Небеског, онај коме милост чиним (Лк. 10, 37).

Волећи силно Господа, Који дише силом у моме срцу, исповедам да препознајем да Ви, као Патријарх Српске Православне Цркве, као првопозвани да испуњавате ове две највеће заповести, то не чините.

“По плодовима њиховим познаћете их. Еда ли се бере са трња грожђе, или са чичка смокве?” (Лк. 7, 16).

Болест тела манифестује се температуром, гнојним ранама, и многим другим симптомима.

Болест духовна показује се у њеним плодовима.

И једно и друго су последица примања клица те болести.

Где препознајем плодове, по којима се виде заразне клице у Вашој духовности?

– Плод исповедања јереси речју и делом: лично сам гледала када сте изјавили за телевизију да сте екумениста (О екуменизму као погубној свејереси Свети Авва Јустин Поповић громовито проповеда).

На делу се види: у саслуживању са јеретицима у њиховом храму (што је до потпуне јасноће, да не бих понављала, приказано у видео снимку: Јерес екуменизма Патријарха Српског Иринеја – архим. др Никодим Богосављевић).

– Не иступање сваки пут против најгнуснијих парада хомосексуалаца, где се осим ругања православној породици, изругују и србској традицији (облаче народну ношњу и у њој плешу), србским светитељима и др. Тиме што нисте свакога пута јавно против њих, са  њима сте. Они су антихристи и сатанисти, Содома и Гомора. Господ вели: “Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа” (Мт. 12, 30).

– Не иступате јавно против ОБАВЕЗНОГ вакцинисања србске деце, јер ми имамо права на своје тело: “Не знате ли да сте храм Божији и да Дух Божији обитава у вама?” (1. Кор. 3, 16). И још Свети Апостол каже: “Јер ми смо Божији сарадници, а ви сте Божија њива, Божија грађевина” (1. Kор. 3, 9). И: “Ако неко разара храм Божији, разориће њега Бог;  јер је храм Божији свет, а то сте ви” (1. Кор.3, 17).

Не иступањем против обавезног вакцинисања, за које се доказано зна да изазива обољења, па и смртне исходе, Ви помажете уништењу храма Христовог -нас, невесте Христове, будућности србској- деци нашој. Вршите тако атак на нашу слободну вољу коју нам је и сами Господ оставио у нашој власти.

– Пали сте у јерес сергијанизма: потчинили сте нашу цркву политичкој власти, која је на земљи за времена, постављена од стране окупатора и сатаниста, содомиста и ненавидника Србства и Православне вере наше – истините Цркве Христове!

Хвалите председника Александра Вучића да се силно бори за Косово. Но он је јавно рекао: “Не можемо признати Косово, а да ништа не добијемо од друге стране”. Дакле он помиње предају Косова, а Ви кажете да се за њега бори! То је лицемерје, учествовање у издаји и гажење жртве Светога Кнеза Лазара и свих Косовских јунака, на чијој светој крви почива јачина србске светости и самосвести! Колевку ћутањем уступате крвницима, а говорите у медијима о греху абортуса, који је само последица већ присутне духовне смрти!

– Не говорите ништа против силног уласка азиланата на нашу територију, који су само мушкарци исламске вероисповести, војно обучени, спремни да окупирају земљу и народ. Нигде мајки, нигде деце. Нити о изјавама власти да им пружају разне уступке.

– Допуштате владикама да остану у крилу Цркве иако се баве, што се јавно зна, а има и доказа, противприродним блудним радњама (имена су јавно позната). Владике, као што је Андреј Ћилерџић, па и поједини монаси, јавно причају анегдоте, забављају песмама, смехом  и гитаром народ, док грабљиви вуци отимају територију, светиње, стадо и злурадо се смеју. И то допуштате.  Монах треба да има радост, али у миру Духа Светога, а не уз песму и свирку.

– Допуштате и не уклањате са Богословског факултета учење о смртности душе, (о томе да душа одлази или у Царство небеско или у НЕБИЋЕ, а не у вечне муке), о којем сам сазнала у разговору са будућим свештеницима, а свршеним богословима. О бесмртности душе дивно говори свети авва Јустин Поповић, говорећи о њој као слици бесмртног Бога.

За све ово и много другог, дужни сте објашњење своме народу, јер Ваш трон народ носи на својим раменима. Ви сте поглавар Христове Цркве, а Црква је живи организам – крштени народ Божији.

Епископ је личност из народа, који се облачи у Христа да би народу Светим Тајнама отворио пут у Царство Небеско. Међу епископима, Ви би требало да будете најдостојнији бранилац и исповедник Христов, догмата и канона Христове Цркве, који немају тежину земаљских закона и Устава, већ Небеског Устава, јер не бране земаљско већ Небеско – Христову Невесту! Канони нису писани у датом историјском тренутку, већ у Духу Светоме, безвремено и свевремено, ради заштите Христове Цркве до краја времена.

Кршите их у свему горе наведеном, а пре свега, кршите Јеванђелске заповести и Свето Писмо.

Као икона Христова на земљи, поглавар и пастир Христове Цркве, треба да знате да нисте непогрешиви и да сте дужни да положите живот свој за нас, стадо Христово: “Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце” (Јн. 10, 11).

По плодовима које показујете, манифестује се духовна болест, и стога Вас сматрам недостојим Патријаршијског Трона. Сматрам да је Србски народ у великој опасности од духовне погибељи уколико останете у непокајању.

Мањи је грех србскоме сељаку који у знању или незнању прска и трује њиве и растиње, и тиме убија наше тело производима које од њега купујемо. Већа је опасност од Вас, јер убијате нашу душу и бацате је у геену: ” И не бојте се оних који убијају тијело, а душу не могу убити; него се више бојте онога који може и душу и тијело погубити у паклу” (Мт. 10, 28).

Показујући небригу за поверено Вам од Бога стадо, ставили сте србски народ у велику погибељну опасност.

Не испуњавате заповест да волите ближње своје као самога себе, јер Вам Христос није највећа љубав, следствено томе Ви кршите и следеће заповести:

  1. “Ја сам Господ Бог твој и немој имати других богова осим мене.” Јер коме Христос није главни на престолу срца, зли газда заузима место, њему се срце поклања и чини идола од њега.
  2. “Не прави себи идола нити каквога лика, немој му се клањати нити му служити”. Јерес сергијанства је потпуно прављење идола и служења њему. Слушајући и повинујући се световној власти, као и непротивљењу одлукама штетним по народ, Вама поверен, штетите стаду и  саблажњавате народ да су Вучић и Брнабић јачи од Христа – Силе и Суда!
  3. “Не узимај узалуд имена Господа Бога свог!” То најбоље објашњава Свето Писмо: “Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у Царство небеско; но који твори вољу Оца мојега који је на небесима” (Мт. 7, 21). А по свему што чините, не творите вољу Оца небеског.
  4. “Не убиј”. Убијате душе народа Божијег, јер увођењем јереси и саслуживањем са јеретицима, (о чему постоје јавни снимци), предајете душе наше сатани. И због тога нас обавезујете да исповедамо своју веру. Исповедањем се ограђујемо од духовне смрти тако што остајемо у Истини Христовој.
  5. “Не чини прељубе”. То чините јересју сергијанства и екуменизма.
  6. “Не сведочи лажно на ближњега свога”. То чините свим својим делима. Јер сведочите лажно да је Христос слабић, да Он не може да се супротстави свим сатаниним смицалицама и замкама које нам продиру кроз папизам и световну власт.

“Нико пак не меће запаљену светиљку на сакривено мјесто, нити под суд, него на свијећњак да виде свјетлост они који улазе” (Лк. 11, 33). Свећњак са кога треба србски народ да види светлост да би ушао у Царство Христово, стоји на највишем месту – испред Патријарха. Ви сте најсветлију свећу Православља (не сведочећи речима нити делом Истину Христову) сакрили под суд, да би се у насталом мраку затамнело око србском телу, те да им се чкиљење екуменских лампица учини као најјача светлост и најправилнија истина. Зато у нашем народу, због проклетства примања екуменске јереси и недостатка праве проповеди противу ње, расте употреба медитације, источњачких вештина, абортуса, гатање, протести, психичка обољења, лицемерје… Јер Дух Свети не трпи противљење и свећа се испод суда гаси јер нема ваздуха истине.

Ћутањем издајете Христа и тако сведочите лажно на Њега, и народ стиче утисак да је Христос слаб. Ви сте поглавар Цркве, који лавовском риком треба да исповеда Христа: “Знам дјела твоја, да ниси ни студен ни врућ. О, да си студен или врућ! Тако пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих!” (Откр. 3, 15-16).

С обзиром на то да у себи не носите дар Љубави Христове, Ви нисте у могућности да осетите и препознате да се Ваш народ, који је Христова невеста, осећа силовано.

Посебно и због чињенице да сви који чине Ваше окружење раде све да Вам угоде ушима и очима. Презвитери, монаси и већина црквеног клира се ћутећи повинују свему што гуши њихову душу из страха од губљења позиције, новца или крова над главом. Или ћуте будући да су духовно слепи и глуви.

Сходно томе да не испуњавате две највеће Јеванђелске заповести, породило се и горе наведено кршење Божијих заповести изречених Мојсију.

Због оваквог духовно озбиљног обољења, логичан след је био да сте прихватили јереси, које сведочите колико делима толико и речима. Зато се позивам на 15.правило Двократног Цариградског сабора, следећи пример исповедника вере, мог духовног оца, архим. др Никодима Богосављевића, и прекидам са Вама, као мојим Епископом и Патријархом, молитвено општење и заједницу.

С надом у Ваше јавно покајање (јер сте јавно и увредили и саблазнили крштени народ), додала бих још и ово:

У колико нисте сигурни како треба управљати Христовом Црквом – јер иако сте миропомазани, делима сведочите да не поступате по Духу – као верно чадо Христа Бога вољенога, позивам Вас да се унизите пред Господом, и  упитате за искрени савет исповеднике вере, који осим правога знања имају и умудрење Духа Светога.

Овим чином остајем у крилу Србске Православне Цркве и у љубави Христовој, и позивам и Вас да се одвратите од јереси јавним покајањем, одрицањем и осудом истих.

Са великом стрепњом да поново не наносимо бол Сину Њеноме и Њој, молитвено се обраћам Пресветој и Пречистој Богомајци да Вас умудри, да се одрекнете од јереси и вратите крилу Цркве и правом исповедању вере, наслеђене нам од Светога Саве.

У Вашој десници је печат.

У Божијој десници скиптар и мач.

Слава Господу на висинама!

Амин.

 

Слушкиња Божија,

Вијолета Рађеновић.

Београд, 10. 04. 2019. год.