ОБЈАВА ПРЕКИДА ОПШТЕЊА ГРУПЕ ВЕРНИКА ИЗ МИОНИЦЕ И ВАЉЕВА СА ЕПИСКОПОМ ВАЉЕВСКИМ Г. МИЛУТИНОМ И ПАТРИЈАРХОМ СРБСКИМ Г. ИРИНЕЈОМ

ПРЕОСВЕШТЕНОМ ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ Г. МИЛУТИНУ,

ВАЉЕВО

 

 

Црква је лађа спасења. У њеном наручју ми налазимо нашег Господа и свој поуздан, смеран пут ка вечном спасењу. Зар је онда чудо што ће ђаво учинити све што је у његовој моћи да сруши Цркву и што тежи да поткопа како њен ауторитет, тако и њену освештану моћ? Ипак, ми имамо свечано Христово обећање да ништа неће надвладати Цркву. Мада је она нападана и прогоњена у овом свету, њена мисија се не може спречити.

Свима нам је јасно да се у ова смутна времена „нешто“ дешава. Свети Оци су нам оставили каноне и догмате по којима можемо препознати вукове у овчијој кожи. Као обични мирјани, срцем препознајемо издају наших поглавара. Њихова издаја Христа се излива по свима нама и уноси дух лажи и безверја у наше префињене и Богом дароване душе. Осећамо то као терет који носимо са собом, а истовремено осећамо жељу да своју духовну жеђ и глад напајамо на чистом, непресушном извору.

Навешћемо неколико примера којим се препознаје издаја Христа:

– Ваљевска Грачаница. Светиња из времена Светих Немањића посвећена Архангелу Михаилу из 13. века. Наш Свети Владика Николај Велимировић је говорио: „Ако желиш да посетиш Свету Гору Атонску, довољно је да обиђеш Ваљевску Грачаницу уместо ње“. То нам довољно говори о коликој светињи је реч. Последње три године трају литије због потапања Христове Невесте, а Патр. Иринеј и Еп. Милутин се скривају у дубинама своје већ одавно успаване савести, и не желе да дају било какав одговор народу. Можда народ и могу да заобиђу, али се никада неће сакрити од Страшног Христовог суда и одговора који ће дати како су бранили Његову Невесту. Господ је рекао: „Ко хоће за мном да иде, нека узме свој крст и иде за мном“. Ми не желимо да учествујемо у тој издаји. Добровољно смо узели крст и кренули за Христом. Не желимо да наш крст буде потопљен испод језера као што су то урадили Еп. Милутин и Патр. Иринеј . Нека би им Господ помогао да се за овог живота покају.

– Патријарх Иринеј се потчињава јеретичком учењу уместо да их јавно осуди. Он је први патријарх у Србској историји који је током римокатоличке мисе стајао за јеретичком трпезом током јеретичке службе, и молио се са јеретичким клиром. Постоји низ доказа о томе на Yоу-тубу, где се јасно види његово делање. Целивом издаје Христа, као и пре 2000 година за цену од 30 сребрњака, са том разликом што се Јуда обесио када је схватио да је починио страшан грех, и злочин се излио само на њега. Патр. Иринеј води цео србски род у вечну провалију пакла. Свети Оци су јасно оставили Апостолско правило бр.45.: „Епископ или презвитер или ђакон који се буде са јеретиком само и молио нека се одлучи; ако им пак допусти као клирицима да исто раде нека се свргне“.

– Навешћемо и пример скупова содомита који се одржавају сваке године у нашем главном граду. Патр. Иринеј успавано и немо посматра све оно што је гадно пред Господом. Мртво море је оно у шта их је Господ претворио пре свог првог доласка, а не смемо ни да замислимо какав страшан крај очекује те душе које  под наговором самог непоменика живе у противприродном блуду и разврату. Шта рећи? Патр. Иринеј ни на содом нема коментар, не осуђује, не брани породицу, децу, мајке. Господ је рекао: „Пустите децу  к мени, јер таквих је царство небеско“. Опет мрак издајства који се преко наследника Светосавског трона излива по свима нама. Содом и Гомор на својим нејаким плећима не можемо да носимо и опет не желимо у томе да учествујемо.

Зато морамо стражити над својим душама и  живети чист и неизмењен православни живот. Своје место смо пронашли поред истинског пастира Господњег, архимандрита др Никодима (Богосављевића), код кога су Литургије испуњене благодаћу Светога Духа, коју нам Господ дарује сваке свете недеље и празницима. Вођени жељом за своје лично и спасење својих породица и ближњих, објављујемо прекид општења са лж. Епископом Милутином и лж. Патријархом Иринејом, позивајући се на 15. правило Двократног цариградског сабора и на све доказе које је у својој Објави о прекиду помињања и општења изнео о. Никодим (Богосављевић). Овим чином желимо да скинемо терет који носимо кроз њихово заједничко општење са јеретицима  Опрости им Господе, не знају шта чине.

Исто тако, ова објава проистиче и из крајње неправедног и неканонског поступка Епископа Милутина и Црквеног суда према нашем духовном оцу, архимадриту др Никодиму (Богосављевићу). Отац је истински исповедник вере Христове који годинама указује на неправилности у СПЦ, али они који криво чине, истину не желе да чују. Оглушили су се најпре о све текстове и књиге које је написао, а на његову Објаву прекида општења са епископом и патријархом, одговорили су покушајем његовог рашчињења и размонашења. На све аргументоване оптужбе оца Никодима против њих, нико званично нема коментара, а то је довољна чињеница да схватимо да тај чин тзв. рашчињења и размонашења не може бити валидан.

ЈАВНО ПРЕД ХРИСТОМ, СУДИЈОМ НАД СВИМА, ЖЕЛИМО ДА ИСПОВЕДАМО ПРАВУ, ЧИСТУ И ИСТИНИТУ ПРАВОСЛАВНУ ВЕРУ. ЗА НАС ЈЕ СВЕТОСАВСКИ ТРОН У ОВОМ ТРЕНУТКУ ПРАЗАН ДОК СЕ, ЗАЦАРЕЊЕМ НОВОГ РУСКОГ И СВЕПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА, НЕ УСТАНОВИ НОВИ НАСЛЕДНИК.

  1. 07. 2019.

Тодорић Милан, Мионица

Тодорић Оливера, Мионица

Чарапић Катарина, Мионица

Бошковић Владимир, Ваљево

Бошковић Марија, Ваљево

Ненадовић Зорица, Ваљево