ОБЈАВА ПРЕКИДА ОПШТЕЊА ДАРКА И МАРИНЕ ЋОСОВИЋ СА ЕПИСКОПОМ ПОЖАРЕВАЧКО-БРАНИЧЕВСКИМ Г. ИГНАТИЈЕМ И ПАТРИЈАРХОМ СРБСКИМ Г. ИРИНЕЈОМ

ЕПИСКОПУ ПОЖАРЕВАЧКО-БРАНИЧЕВСКОМ Г. ИГНАТИЈУ

 

 

„Ако вам ко проповеда Еванђеље друкчије

него што примисте, нека буде анатема“ (Гал. 1, 8).

 

 

Лж. Патријарху  Иринеју

Поштовани неправославни Патријарху, ово писмо је Господу већ послато из срца наших и ума нашег али ради могућег Вашег поправљања, односно покајања због јеретичког мишљења и других саблазни и ради свих оних које можете повући за собом у бездан погибељи, пишемо Вам отворено и оглашавамо се јавно, јер се устима вера исповеда за спасење.

Јер ако заћутимо камен ће проговорити.

И као што рече Св. Ап. Павле: ,,Да ће се у посљедње време појавити ругачи који ће ходити по својим безбожним жељама”, видимо да Ви не следите учење Господа нашега Исуса Христа које је једанпут предато Светима, и да се одвраћате од истине која је мученичком крвљу чувана кроз историју. Нисте послушни Господу и Цркви, него сте огрезли у самовољи.

„Тешко (вама), јер путем Каиновим пођосте и у превару Валаамове плате упадосте, и побуном Корејевом изгибосте“ (Јуда, 1, 11).

Где се огледа ваш пад у прелест и јерес:

Изјава још из 2010. године да сте екумениста; називате папу свети отац, јеретике и секташе браћом и сестрама, католички храм свети храм; изједначујете Бога Оца са алахом; молите се и богослужите са јеретицима и иновернима, и палите свеће у ,,синагоги сатаниној“; свесно кривите учење Цркве – скраћивање Свету Литургију и уводите новотарије – мењате литургијску праксу; организујете и учествујете у светским састанцима назови цркава (Конференција европских цркава 2018. године у Новом Саду); постављате за великодостојнике недостојне и неверујуће људе; затварате очи од преступа који се чине у Цркви (малтретирање, среброљубље, педерастија, сексуално злостављање деце); не противите се штетним законима и подзаконским актима о донирању органа, вакцинисању штетним вакцинама, одузимању деце, будућој електронској управи и чиповању; потапате и рушите Светиње; не штитите Косово и Метохију јасним и недвосмисленим ставовима већ попуштате ради новаца које сте добили за довршетак Храма Светог Саве: зар би Свети Сава ово дозволио?; подржавате безбожну власт и сматрате их достојним да воде православну земљу; величате великоиздајника у јавном наступу; не осуђујете јавно објављивање сексуалне оријентације премијерке, као и јавног иступа о рођењу ,,њеног“ сина; не показујете вољу да се иступи из Светског савеза цркава… и многа друга говорења и деловања која творите, и која су детаљније описана у Објави прекида помињања и општења архимандрита др Никодима (Богосављевића), објављене 9.07.2018. године, и са којима се апсолутно слажемо.

Такође се ово односи и на све епископе који вас у свему овоме подржавају, а и оне који предњаче и више од вас да издају Господа нашег Исуса Христа, које разобличава Св. Ап. Павле:,,Као што се Јаније и Јамврије противише Мојсију, тако се и ови противе истини, људи изопаченога ума, невешти у вери“ (2. Тим. 3, 8).

Лж. Епископу Игњатију

,,Човека јеретика по првоме и другоме саветовању клони се, знајући да се такав изопачио, и греши; самога себе је осудио“ (Тит. 3, 10-1).

,,Јер епископ као Божији домоуправитељ треба да је без мане, не самовољан, не гњевљив, не пијаница, не убојица, не лихвар; него гостољубив, доброљубив, мудар, праведан, побожан, уздржљив; који се чврсто држи истините речи сагласне са учењем, да би био способан и поучавати у здравој науци и покарати оне који се противе“ (Тит. 1, 7-9).

Да ли се ви, борите за веру, и да ли се држите ,,верне речи по науци“?

По свему судећи не држите се речи науке и противите се учењу Једне, Свете, Саборне и Апостлоске Цркве, чак у томе предњачите у односу на остале епископе, јер ви управо кривите учење Цркве, прилагођавајући га новом светском поретку и науци антихристовој, не признајући притом Свето Предање у потпуности, тј из Предања избацујете и кривите оно што се вама не свиђа тј што се противи вашем тумачењу, при том учећи погрешно студенте Богословског факултета.

Учите да ,,смрт није последица греха,  као што се у хришћанству погрешно мислило. Смрт је у природи свега створеног и она не зависи од добра и зла. Зато је погрешно истицати грех као главни проблем човечанства,  искупљење од греха,  крст,  страдање,  покајање,  моралну чистоту,  испуњавање заповести Божјих са циљем да нам Бог опрости грехе. Уопште,  погрешно је мислити да су људи  нешто згрешили Богу и да се Син Божји због тога оваплотио. Напротив, етичке норме се стално мењају и зато посматрање хришћанства из етичке перспективе,  тј. из перспективе испуњавања заповести Божјих је теологија која не пије воду, и која не само да је погрешна, него наноси огромну штету Цркви, катастрофално је погубна по Цркву, разара Цркву и има трагичне последице по живот и постојање. Испуњавање заповести Божјих није циљ хришћанства,  оно  не може решити проблеме, него нас само још више заглибљује у њих и ствара око нас врзино коло: То је погрешна вера прошлих векова,  која је бацила хришћанство на маргине цивилизације и историје,  и због које је хришћанство изгубило важну улогу у друштву. Не треба усмеравати веру ка таквој прошлости у којој се помињу грех,  страдање, крст, искупљење, опроштај, морална чистота и испуњавање заповести Божјих, него ка будућности (есхатону) у којој ће се помињати само благодарност (евхаристија). И у Православној Цркви има епископа чија је вера окренута ка прошлости, и то је негативна димензија. Али срећом,  има и оних који су окренути ка будућности и то је позитивна димензија. Студенти теолошког факултета требало би да буду на страни позитивне, есхатолошке димензије, да стражаре над њом и да је потенцирају као исправну. Јер, ако она нестане, и студенти ће за то сносити одговорност. А да би се што боље припремили за тај задатак, не треба  понављати оно што је рекла Црква,  тј. што су рекли Господ Исус Христос и Свети Оци него треба тумачити њихове речи, тачније: читати тумачења у савременој теолошкој литератури,  нарочито у књигама митрополита Зизјуласа“.

Овакво учење је јеретичко учење и зато из наведеног и из озбиљних доказа који су наведени у књизи ,,Против учења еп. Игнатија (Мидића)“ архимандрита др Никодима (Богосављевића), закључујемо да за Вас важе следећи стихови Светога Писма: ,,Јер има много непокорних, празноречивих и обмањивача, особито који су из обрезања, којима треба уста затворити, који читаве домове изопачују учећи што не треба, ради нечасног добитка“ (Тит. 1, 10-11).

Ви, кога не сматрамо епископом православним, такође сте екумениста, што је и доказано многобројним одласцима у католичке зграде које они називају храмовима, увођењем литургијске реформе, разним јеретичким ставовима и проповедима јеретичких учења Јована Зизиуласа.

И као што рече Апостол Павле, да не слушамо „људи који презиру истину“ (Тит. 1, 14), и да се клонимо оних ,,који мисле да је побожност извор добитка“ (1. Тим. 6, 5), послушаћемо и Св. Јована Милостививог и многе друге Свете Оце, да са таквима чак и не заједничаримо, позивамо се на 15. правило Двократног Цариградског сабора, објављујемо прекид општења са лж. Епископом Игњатијем и лж. Патријархом Иринејем у томе следимо пример нашег духовног оца архим. др Никодима (Богосављевића), који је похитао да спасе Цркву Христову од лажних епископа и лажних учитеља.

 

Дарко и Марина Ћосовић

Лета Господњег 10. 07. 2019.,

Смедерево