OБЈАВА НЕВЕНКЕ ДИМИТРИЈЕВИЋ О ПРЕКИДУ ОПШТЕЊА СА ПАТРИЈАРХОМ СРБСКИМ Г. ИРИНЕЈОМ

ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРБСКОМ Г. ИРИНЕЈУ

 

ОБЈАВА ПРЕКИДА ОПШТЕЊА

 

„Ја сам светлост свету; ко иде за мном неће ходити у тами,

него ће имати светлост живота“ (Јн. 8, 12).

 

Сам Бог зна откада ходите у тами.

У години Вашег устоличења на патријаршијски престо, 2010., почели сте јавно и отворено са издајом Србске правослане цркве, као Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве, тиме и самог Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа.

Ваше богоодступништво од тада не престаје.

 

Преп. Јустин Ћелијски и Врањски је 1960. године писао: „За православног Србина под диктатуром безбожништва комунистичког, сви су дани претворени у Велики Петак: јер се врши стално ругање Христу, стално исмевање, пљување,распињање Христа. То смишљено и плански чини сваки Христоборац иХристоубица. А за њима каскају извесне Христоиздајице и Христоубице у мантијама: Јуде “ (Меморандум оца Јустина).

Део цитата, са изменом речи, уместо безбожништва комунистичког, и убацивањем речи: богоодступништва и екуменизма, као свејереси, у потпуности одговара руковођењу Србском црквом и у времену нашег живљења.

 „Све у свему: крајњи циљ, свециљ диктатуре безбожништва јесте потпуна ликвидација Цркве. И на томе се ради плански, систематски: постепено се разара Црква изнутра и споља, идеолошки и организационо; употребљавају се сва средства: знана и незнана, јавна и тајна, префињена и грубијанска, салонска и тиранска, цинична и фарисејска, диоклецијановска и пилатовска, нероновска и јудинска“ (Меморандум Оца Јустина).

 

Јуда, један од званих, продао је Господа Исуса Христа за 30 сребрника, и завршио,без покајања, у вечну погибао, у таму најкрајњу, где је плач и шкргут зуба, у ад сатанин и његових слугу: палих анђела и палих људи.

Бог зна, да ли Сте неповратно изгубили дар разликовања духова, или ће свемилостиви Господ сачекати још, за Ваше јавно покајања и повлачење са патријаршисјког престола, Ваших, неких, Богом прослављених, предходника.

 

Православна вера је јавна и исповедна, да би била спасоносна.

У случају мог Прекида општења са Вама је јавна и писмена.

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

 

1.ЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА

а) Учествовали сте 12. 09. 2010. г. у Бечу на папистичкој миси.

б) 30. 09. 2010. г. агенцији Танјуг, изјавили сте да сте екумениста.

в) 08. 12. 2010. г. у београдској синагоги за јеврејски празник Хануку сте палили менору.

г) 05. 10. 2014. посетили сте средиште јеретичких сиријских монофизита у Стокхолму, на званичном сајту СПЦ еуфемистички и неистинито названим„дохалкидонска Сиријска црква“, у пратњи неколико епископа наше Помесне Цркве, и том приликом сте обукли њихов орнат, примили жезло и крст, и улазили у олтар.

д) На Критском лажном сабору 2016. г. сте потписали сва документа, у којима се, поред осталих, утврђује и јерес екуменизма.

ђ) Нисте у актуелној припреми промене Устава СПЦ предложили да се из њега избаци екуменистички 4. став 70. члана, који у надлежност СА Синода ставља да се „стара о зближењу и уједињењу хришћанских Цркава“.

е) Дали сте благослов и поздравили учеснике Конференције европских „цркава“,која је у Новом Саду одржана од 31.05. до 06.06.ове године. Овај собор нечестивих завршен је „службом“ која је с правом названа „екуменистичка црна миса“.

 

2.ЈЕРЕС СЕРГИЈАНСТВА

а) Ниједном нисте позвали и повели верни народ у заштиту Његовог епархијског средишта од оскнављивања од тзв. „Параде поноса“. Наша вера је исповедна и делатна, по речима Св.Ап. Јакова: „Тако и вера, ако нема дела, мртва је сама по себи. Но неко ће рећи: Ти имаш веру, а ја имам дела. Покажи ми веру твоју без дела твојих, а ја ћу теби показати веру моју из дела мојих“ (Јк. 2, 17-18).

б) Ниједном нисте упозорили државне власти Р.Србије, као што су то у сличним приликама чинили Ваши претходници, да ће у случају издаје и потписивања предаје Косова и Метохије бити бачена анатема на све православне крштене државнике и политичаре који је буду потписали и гласали за њу. Напротив, јавно похваљујте издајника А. Вучића.

в) Ниједном нисте јавно проповедали, да је Божији благослов за православне народе монархија, нити осудили комунизам и демократске системе као богоборачке и екуменистичке.

г) Нисте осудили Закон о обавезном вакцинисању деце, која нарушавају права православних родитеља да из верских разлога одбијају исто, нити стајање у заштиту оних којима се деца због тога одузимају.

д) Проповедате и заговарате донирање и завештавање телесних органа.Не реагујете на молбе верника да станете у њихову заштиту против насилног вакцинисања и одузимања деце, а реагујете и јавно проповедате и благосиљате донирање и завештавање телесних органа, што је једна од званичних тачака програма владара света – сатаниста

ђ) Додељујете црквена одликовања представницима власти и другим лицима, који су формално помагали Цркву, а суштински су бого- и цркво-борци.

е) Дали сте сагласност за потапање Ваљевске Грачанице.

 

3.ЈЕРЕС НЕООБНОВЉЕНСТВА:

Иако сте по ступању на трон на првом братском састанку свештенства Београдске митрополије, у Часном Посту 2010. г., рекли да ће се служити по старом,слагали сте.

 

У случају мог Прекида општења са Вама, позивам се на 15.правило Двократног Цариградског сабора, следећи пример исповедника вере, мог духовног оца, архим. Др Никодима Богосављевића, као и мојих предходника, и прекидам са Вама, као мојим Епископом и Патријархом, као лошим пастиром и лажним учитељем, молитвено општење и заједницу.

 

Наглашавам: Верујем у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву.

Остајем део Христовог тела Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве, као Цркве Бога живога,стуба и тврђаве истине.

Испунило се време, када ће се истински богомољци клањати Оцу у духу и истини. Јер Дух дише где хоће.

„Ко у мени не остане, избациће се напоље као лоза, и осушиће се, и у огањ бацити, и спалити“(Јн.15.6)

 

 

Невенка Димитријевић, Сремчица

  1. 06. 2019.