Ипак се не окреће


“ПРЕДГОВОР

„Сав свет у злу лежи“ (Јн. 5, 19). Могао је Господ да каже и: „сав свет у лажи лежи“, јер је лаж старија од зла, она је његов извор и покретач. „Лажа и отац лажи“ (Јн. 8, 44) је најпре преварио самога себе, умисливши да је раван Богу: „Изаћи ћу на небо, више звијезда Божијих подигнућу пријесто свој, и сјешћу на гори зборној на страни сјеверној; изаћи ћу у висине над облаке, изједначићу се с вишњим“ (Ис. 14, 14). Уместо тога, он „се у пакао сврже, у дубину гробну“ (Ис. 14, 15). Пао је сатана у поднебесје, и тамо лажју задобио власт над нашим прародитељима, од које нас је ослободио Христос на Крсту, у Гробу и силаском и разарањем царства смрти.
И сатана, „кнез овога света“ (Јн. 14, 30), кренуо је у освету, у поновно задобијање власти над човеком и над светом. Поново помоћу лажи, овог пута помоћу лажи о неистинотој, погрешној, искривљеној и лажној хришћанској вери. Оно што није могао да учини у Источној, успео је у Западној Цркви. Преко лажи јереси, сатана је завладао бившом западном црквом, претворивши је у „синагогу сатанину“ (Откр. 2, 9). А после ње, завладао је сатана западним светом. И као што је бившом црквом завладао лажима лажне вере, тако је свет покорио лажима лажне науке. И сада на западу, готово читавим светом, „лажа и отац лажи“ влада лажном вером и лажном науком. То су његова два најјача и најпоузданија оружја.
Ово је прича о лажној науци o читавом видљивом свету и, посредно, човеку, најдражој Божијој творевини, ради кога је свет и створен, изнедреној у лажној западној црвки, о лажној науци којом је сатана завладао светом, и која се добрим делом угнездила и у Источној Цркви.

Уочи Божића, 7525. од ствар. света Архим. др Никодим (Богосављевић)
Ман. Голубац”.


Ipak se ne okreće
Димензије: 20,5цм X 14цм
Корице: меке.


Цена књиге: 200 динара + поштарина (линк за калкулатор поштарине ).
За поруџбину довољно је попунити доњу форму. У телу поруке обавезно навести адресу на коју желите испоруку. Књиге се шаљу City express службом.
.


Књиге се у Београду могу купити у продавници Манастирски производи, Максима Горког 27.


Ваше име и презиме (обавезно поље)

Ваша email адреса

Број телефона (обавезно поље)

Ваша адреса (обавезно поље)

Назив књиге и број комада (обавезно поље)