ДА ЛИ ЋЕМО ИЗГУБИТИ КОСОВО?

Да, изгубићемо.

Зашто ћемо изгубити Косово?

Зато што је Косово свето, а ми нисмо свети. Косово је освештано православним манастирима, црквама и гробљима, који су сазидани православном вером. Данас „велики Срби“, букачи и галамџије, „велики“ бранитељи Косова, не држе основне црквене заповести поста средом и петком, четири велика поста, одласка сваке недеље на Литургију, а о исповести и Причешћу да не говоримо.

Косово није политичко већ духовно питање. Узрок за губљење Косова, као и Крајине и многих србских земаља јесу наши греси, а једино средство за њихов повратак је покајање. Али, како да се народ покаје и уђе у Цркву, ако нико од епископа и свештеника не проповеда покајање! Како могу проповедати покајање они који се сами не кају?! Највише због грехова јеретика-екумениста, који су узурпирали власт у нашој Цркви, изгубити ћемо Косово.

Погром Срба са Косова 2004. г. је био у време Часног поста. Основно питање које је требало поставити тада, али и данас, гласи: колико је од тих прогнаних Срба држало пост?!

Нису нама Србима криви Хрвати, муслимани, Шиптари, монтенегрини… Ми смо узрок за наше поразе, јер смо оставили Бога, Цркву и православну веру, и кренули за туђим, лажним боговима. Као што говори Св. Владика Николај Србски: не треба онај кога батина џелат да моли џелата, већ да окреће главу према Судији, и да њега моли за ублажење казне. Наведени наши непријатељи нису узрок већ последица наших невоља; они су само батина којом нас кара и себи призива Бог, наш небески Отац.

Како ћемо изгубити Косово?

Тако што ће издајица А. Вучић или нека друга издајица, потписати издају. Нисмо боље заслужили. Пошто нећемо Богом благословену монархију, Бог не може да нађе горег за председника, иначи би га давно довео.

Да ли ћемо повратити Косово?

Да. Али не нашим моћима и заслугама, већ по милости Божијој ради молитава Св. Саве Србског, Св. Симеона Мироточивог, Св. Краља Милутина, Св. Краља Стефана Дечанског, Св. Лазара Косовоског и свих србских знаних и незнаних светитеља, мученика и праведника. Пошто нисмо хтели да сузама покајања спирамо прљавштину греха са наших душа, онда ће Бог попустити велико страдање и ратне вихоре на нас Србе, да би смо се у сопственој крви опрали од својих грехова, и тако вратили Богу. И тада ће нам Бог вратити Косово. Преп. Старац Гаврило Бошњански је пророковао да ће Руски Цар довести човека, потомка Немањића по женској линији, и крунисати га круном Св. Цара Уроша у Крушевцу. На глас да се окупила руска и србска војска, ни један Шиптар неће остати на Косову. Амин! Боже дај!

Тако драга браћо Срби и сестре Србкиње, пустимо букаче и галамџије, синове овога света и века, а ми се вратимо Богу и Цркви, Светим прецима и светој православној вери, вратимо се посту, молитви, исповести, покајању, Причешћу, богољубљу и братољубљу, па ће нам, када се умијемо и освештамо, мили и драги Бог вратити свето Косово!

Амин! Боже дај!

 

Часни пост, 2019. г.                    Архимандрит др Никодим (Богосављевић)