Хуманизам, екуменизам, пацифизам…

„Ова је књига настала као разрада два предавања која смо одржали током лета 2015. године. Прво је било Православни и рат, одржано 14. 06. 2015., у организацији Православне народне хришћанске заједнице „Свети Макарије Велики“, при храму Христа Спаситеља у Убу, а друго Од хуманизма до екуменизма, одржано 14. 07. 2015., на позив Манастира Ћелије, у Духовној библиотеци “Свети Отац Јустин” у Ваљеву. Теме предавања су веома актуалне за Православну Цркву: екуменизам и пацифизам. Прва је чак горућа, а друга све више долази у први план. Пошто су истог духовног порекла и циља, ми смо текстове спојили у једну књигу.

После саборског периода прва девет века постојања, суштина борбе Православне Цркве за очување чистоте вере била је борба за правилан однос према Предању, којим је обухваћено предање тумачења Светог Писма, предање догматских истина откривених у Светом Писму и неписаном предању, канонско-аскетско предање правила живота по етици и заповестима Јеванђеља, богослужбено и црквено-уметничко предање саборне молитве и догматске уметности. Црква је чувала своје Предање од погрешног тумачења његове ризнице и од уношења неправославних учења у њу. Православна Црква чини то вековима, и чиниће то до Другог доласка своје Главе, Господа и Спаса нашег Исуса Христа. Екуменизам и пацифизам нису део Предања Цркве, већ су протестантски уметак у њен живот, у њено тело, у њен ум“.


humanizam
Димензије: 20,5цм X 14цм
Корице: меке
Маса књиге:315 gr


Цена књиге: 300 динара + поштарина (линк за калкулатор поштарине ).
За поруџбину довољно је попунити доњу форму. У телу поруке обавезно навести адресу на коју желите испоруку. Књиге се шаљу City express службом.


Књиге се у Београду могу купити у продавници Манастирски производи, Максима Горког 27.


Ваше име и презиме (обавезно поље)

Ваша email адреса

Број телефона (обавезно поље)

Ваша адреса (обавезно поље)

Назив књиге и број комада (обавезно поље)